به وب سایت فروشگاه پمپ آب خوش آمدید
دانستنی

انواع پمپ آب صنعتی و کاربردهای آن

انواع پمپ آب صنعتی و کاربردهای آن

در صنعت گاهی نیاز است تا مایع یا سایر سیالات را از جایی به جای دیگر منتقل کنیم.  این مایع می‌تواند به صورت آب، نفت، مواد شمیایی صنعتی، فاضلاب، گل‌ ولای، دوغاب یا محصولات غذاییِ مایع باشد. برای جابه‌جایی این مایعات لازم است تا از پمپ آب صنعتی مناسب استفاده کنیم تا در زمان نیاز، سرعت انتقال این مایع را افزایش دهند.

پمپ آب صنعتی چیست؟

انواع مختلفی از پمپ‌های صنعتی و تأسیساتی وجود دارند. هر کدام از این پمپ‌ها برای کاربردهای متنوعی عرضه شده‌اند. از پمپ آب صنعتی بیشتر مواقع در ساختمان سازی استفاده می‌شود. این پمپ‌ها برای جلوگیری از هدر رفت آب هستند.

همچنین در مناطقی که بارندگی شدید اتفاق می‌افتد که ممکن است باعث جاری شدن سیل شده و یا آب راکد می‌تواند باعث اختلال در کار شود، کاربرد پمپ‌ها درخشان‌تر است. پمپ‌های صنعتی دارای مزایای گوناگونی هستند که در ادامه به بررسی کاربردهای این پمپ‌ها می‌پردازیم.

انواع پمپ آب صنعتی

انواع مختلفی از مایعات در صنعت کاربرد دارد بنابراین انواع گوناگونی از پمپ های آبرسانی موجود هستند تا بتوانند شرایط را به صورت ایده آل پیش ببرند.

لازم است که پمپ‌های صنعتی در شکل و اندازه‌های گوناگونی ساخته شده و در دسترس قرار بگیرند. پمپ صنعتی کاربرد‌های گوناگون و بخصوصی دارند و برای شرایط خاصی ایده آل هستند.

طبقه بندی پمپ‌ها

پمپ آب طبقه بندی متفاوتی دارد. برای خرید پمپ صنعتی شما نیاز دارید تا این دسته بندی‌ها را بشناسید.

پمپ‌‌های دینامیکی

پمب‌های دینامیکی اولین طبقه از دسته بندی پمپ‌های صنعتی هستند. در پمپ‌های دینامیکی، فشار سیال به وسیله افزایش سرعت آن زیاد می‌شود.

در پمپ‌های دینامیکی ابتدا یک وسیله‌ی محرک مانند پره، یک سیال پر انرژی و یا یک عامل دیگر سرعت سیال افزایش می‌دهند. سپس در آن سرعت ایجاد شده در دیفیوزرهای مناسب به فشار تبدیل می‌شود.

پمپ‌های سانترفیوژی

پمپ‌های سانتریفیوژ بهترین گزینه برای گران روی‌های پایین، هستند. شاید بهتر است بدانید ویسکوزیته یا گران روی به مقاومت اصطکاکی یک مایع یا گاز در برابر شارش گفته می‌شود. پمپ سانتریفیوژ نمونه مناسبی برای این گونه مایعات است و بیشترین نرخ جریان را دارد.

پمپ‌های سانترفیوژ به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • جریان شعاعی (radial flow)
  • جریان محوری (axial flow)
  • جریان مختلط (mixed flow)

پمپ زیر آب

پمپ‌های زیر آب، سیستم‌های شناور برای پمپاژ آب هستند. این پمپ‌ها دارای یک موتور بسته مهر و موم شده هستند که به بدنه پمپ متصل است، و اجازه می‌دهد پمپ در آب غوطه ور شود.

این مدل پمپ‌ها کارآمدتر از پمپ‌های جت می‌باشند؛ زیرا مایع را به جای کشیدن، به سطح فشار می‌دهند. در این روش پمپاژ آب از ایجاد حفره پمپ جلوگیری می‌شود.

ایجاد حفره پمپ مشکلی است که اغلب در صورت اختلاف ارتفاع بین سطح مایع و پمپ ایجاد می‌شود. پمپ‌های زیر آب در یک چاه عمیق پایین می‌روند و به طور معمول در مکان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی که به استخراج آب نیاز دارند، کاربرد دارند.

این پمپ‌ها در مکان‌هایی که به پمپاژ در چاه‌های آب یا چاه‌های نفت در سکوهای دریایی یا کارخانه‌های فاضلاب نیاز است، استفاده می‌شوند. کاربرد آن‌ها می‌تواند به زهکشی، پمپاژ فاضلاب، پمپاژ عمومی صنعتی و پمپاژ دوغاب نیز گسترش یابد.

پمپ آب رسانی آتش‌نشانی

این پمپ‌ها جهت تقویت پمپاژ مخصوص آتش نشانی هستند.  پمپ‌‌های آتش‌ نشانی معمولاً در یک اتاق پمپ خیلی نزدیک به مخزن جاگذاری می‌شوند.

این پمپ‌‌ها باید در سطح زیر کف مخزن قرار داشته باشند و کل مایع ورودی به لوله‌ی ورودی پمپ که طبق نیروی جاذبه از مخزن به پمپ وارد شود را کنترل نمایند.

این پمپ‌‌ها برای دهش ساخته‌شده‌اند نه مکش خیلی قوی. این پمپ‌ها از طریق موتورهای دیزلی، الکتریکی و غیره توانی این دهش را دارند.

پمپ‌های جابه‌جایی مثبت

نقطه مقابل پمپ‌های دینامیکی، پمپ‌های جابه‌جایی مثبت (positive displacement pumps) قرار دارند.  این پمپ‌ها به وسیله جابه‌جا کردن حجم مشخصی از سیال، فشار آن افزایش می‌دهند. اکثرأ هدی (head) که پمپ‌های دینامیکی ایجاد می‌کنند نسبت به پمپ‌های جابه‌جایی (displacement pumps) کم‌تر است.

پمپ دیافراگم

پمپ دیافراگم یک انتخاب تطبیق پذیر است.  این پمپ آب می‌توانند بی آبی و خشکی را بدون صدمه زدن به پمپ تحمل کنند. پمپ دیافراگم میزان وسیعی از مایعاتی که نارسانای الکتریکی هستند را کنترل می‌کند.

پمپ دنده‌ای

پمپ دنده‌ای یکی از بهترین انتخاب‌ها برای پاکسازی روغن است. این پمپ دارای چند بخش متحرک بوده و دارای ساختاری ساده است.

پمپ پریستالتیک

این پمپ می‌توانند سیالات گوناگونی را پمپاژ نماید. پمپ پریستالتیک معمولأ برای پمپاژ سیالات تمیز و استریل و یا سیالات خورنده استفاده می‌شود.

برخی از کاربردهای این پمپ‌ها در پمپاژ فرآورده‌های خونی، سیالات شیمیایی خورنده، سیالات حاوی مواد جامد زیاد و همچنین در جاهایی که سیال باید از محیط ایزوله گردد، می باشد.

پمپ پریستالتیک بطور کلی در کارخانجات غذایی، صنایع شیمیایی، کارخانجات تولید دارو، کارخانجات رنگ، بتن و فوم بتن، صنایع آب و فاضلاب، کشاورزی و صنایع اتمی و نظامی کاربرد دارد.

مواردی که در انتخاب یک پمپ پریستالتیک ضروری است:

  • سرعت چرخش روتور
  • دقت اندازه گیری
  • محدوده جریان
  • تعداد کانال
  • انواع هد و تیوب ( شیلنگ ) قابل استفاده
  • پارامترهای قابل کنترل
  • نوع کنترل

پمپ لوب

این پمپ که با نام پمپ گوشواره‌ای نیز شناخته می‌شود، بهترین انتخاب برای برنامه‌های بهداشتی که دارای مایعات چسبناک و مایعاتی که حاوی اجسام شکننده هستند، می‌باشد. در این پمپ هیچگونه تماس فیزیکی در داخل پمپ نمایان نمی‌شود.

پمپ پیستونی

این پمپ‌ها مناسب مایعات ساینده هستند.

کاربردهای پمپ آب صنعتی​ چیست؟

هدف اصلی سیستم پمپاژ آب انتقال آب از یک منطقه به منطقه دیگر است. پمپ‌ها معمولأ به عنوان نوعی استخراج کننده آب در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

پمپ آب به حذف آب هنگام حفاری، حذف آب از ایستگاه‌های فاضلاب، تخلیه آب از مناطق سیل زده یا تخلیه آب هنگام کار با چاه‌های آب و چاه‌های روغن کمک می‌کند.

پمپ‌های صنعتی فقط می‌توانند در مکان‌های مسکونی، سایت‌های صنعتی یا سایت های تجاری که به اهداف آبگیری کمک می‌کنند، استفاده شوند.

پمپ های صنعتی دارای انواع متنوع هستند. همینطور بر اساس نیاز شما دارای طول شلنگ‌های گوناگونی هستند. بنابراین شما نیاز است که برای خرید پمپ آب یا استعلام قیمت پمپ آب صنعتی با یک کارشناس مشورت کنید. به این منظور می‌توانید از مشاوران بازرگانی نیک نام پارس آراد کمک بگیرید.  ​

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برند:
لیست علاقه مندی ها 0